Ik ben erkend osteopate bij de beroepsvereniging en ziekenfonds (erkenningsnummer 09697327000) en lid van Beroepsvereniging van de Belgische Osteopaten (BVBO).

Opleiding

Mijn naam is Lies Huyghe en ik werk dus full time als osteopaat sinds september 2017.

Vooraleer ik de keuze maakte om osteopathie te studeren, had ik al de opleiding sport- en musculoskeletale kinesitherapie aan de Universiteit Gent gevolgd. Toen ik namelijk na het secundair onderwijs voor die richting had gekozen, wist ik nog niet af van het bestaan osteopathie. Het is echter door stage te lopen in de privésector kinesitherapie dat ik de eerste keer in aanraking kwam met deze alternatieve geneeswijze. Al snel merkte ik dat je met osteopathie toch een breder publiek met heel uiteenlopende klachten kan helpen. En dat triggerde me dus enorm om na mijn studies kinesitherapie ook nog de opleiding osteopathie te volgen. In 2010 behaalde ik mijn diploma kinesitherapie met grote onderscheiding. Daarna werkte ik fulltime als kinesist in een groepspraktijk en startte ik tevens mijn opleiding osteopathie aan the International Academy of Osteopathie (IAO) te Gent. Echter heb ik omwille van diverse redenen mijn opleiding na 2 jaar verder gezet aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO) te Antwerpen, waar ik sinds juni 2016 met grootste onderscheiding ben afgestudeerd. Vervolgens combineerde ik osteopathie en kinesitherapie. Ik kreeg de kans om bij een docent-collega in de osteopathie aan de slag te gaan en heb deze unieke kans dan ook met beide handen genomen.

In 2016 en 2017 waren er gezien mijn zwangerschap dan even andere prioriteiten. Dit was voor mij dan ook het moment om mijn carrière als kinesist stopt te zetten en me volledig te wijden aan de osteopathiewereld. Bijgevolg werk ik nu in twee multidisciplinaire groepspraktijken, nl. ‘de Oase’ te Meulebeke en Sup!port te Gistel.

In onze sector is het noodzakelijk om ons regelmatig bij te scholen, er staan dan ook nog tal van opleidingen en cursussen op mijn lijstje.

Ervaring

Huidig: groepspraktijk de Oase te Meulebeke en groepspraktijk Sup!port te Gistel

 

2016-2017:

  • combinatie kinesiste en osteopate, groepspraktijk Duyck, Meulebeke
  • osteopate, sUP!port, Gistel​

 

2010-2016:

  • zelfstandige kinesiste, groepspraktijk Duyck, Meulebeke

Opleiding en bijscholingen

1999-2005: Latijn-wiskunde, Campus de reynaert Tielt

2005-2010: Sport- en musculoskeletale kinesitherapie, Universiteit Gent

2010-2012: Osteopathie, IAO Gent

2012: Applied Kinesiology (Geert Drenth), Antwerpen

2012-2016: Osteopathie, FICO Antwerpen

2018: Revised mid-range spinal manipulations techniques for female oseopaths (Lucia Pereira),                   FICO Antwerpen

2018: Osteopathie bij baby en kind (Hanne De Ruyck), the Practice Academy

2018: Osteopathy and only osteopathy (Philip De Foer), the Practice Academy

Persoonlijk

Naast mijn passie voor mijn werk en gezin, hou ik van sporten. Jaren heb ik in tweede nationale gevoetbald. Echter wegens de drukte met gezin en het werk, hou ik het nu op recreatief lopen en fietsen.